Notícies de Sobirania i Progrés Calendari d'actes

29.07.2015
COMUNICAT DE LES ENTITATS EN DEFENSA DELS DRETS FONAMENTALS A LA LLIURE EXPRESSI√ď I A LA LLIURE OPINI√ď

Davant la proposta efectuada per la Comissió Estatal contra la Violència, Racisme, Xenofòbia i la Intolerància a l’Esport de multar el Barça, l’Atlètic de Bilbao, les entitats sobiranistes que consten com a adherides al manifest “Per la xiulada a l’himne espanyol i al Rei Felipe de Borbón”, i la persona d’en Santiago Espot, les entitats sota-signants volem manifestar els següents punts:

1. La llibertat d'expressió és un dret fonamental recollit a l'article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans.

 2. El poble català té el dret a l’autodeterminació, dret universal reconegut pel Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics de les Nacions Unides, subscrit per l’Estat espanyol.

 3. L’oposició de l'Estat, i de la seva màxima representació institucional, el Cap de l’Estat, a l’exercici del dret d’autodeterminació del poble català, com es va demostrar el 9N, és una provocació davant de la qual és previsible que el poble català reaccioni pacíficament, exercint drets fonamentals com els de llibertat d’expressió i de manifestació.

 4. Resulta paradoxal en un Estat democràtic que un òrgan públic creat per a sancionar fets violents, xenòfobs, racistes i intolerants exerceixi actes violents com ara coartar de manera flagrant la llibertat d’expressió dels ciutadans que ha de protegir.

5. La Comissió Estatal Antiviolència està seguint una estratègia predeterminada de coacció que abasta les diferents estructures polítiques de l’Estat. Les sancions de la Comissió minven de manera alarmant la llibertat d’expressió i atorguen el rol policial a institucions que no tenen entre les seves tasques perseguir a les persones que expressen opinions polítiques.

6. L’Estat intenta ofegar amb multes desorbitades entitats que s’expressen políticament demostrant la feblesa d’un Estat que es veu amenaçat pel fet de veure com xiulen el seu himne i que reacciona com sempre, de manera coactiva. Amb la violència punitiva no aconseguiran que els seus símbols no siguin xiulats, sinó que els faran representar valors que són violents, repressors i intolerants i gens relacionats amb la llibertat i la democràcia.

7. Les entitats presumptament sancionades defensarem els nostres drets fonamentals que són els de tots els ciutadans de Catalunya, i en particular de les desenes de milers que van xiular en lliure expressió de les seves idees.

NOTA:  Volem agrair el suport expressat pel Govern de la Generalitat de Catalunya, ERC, CUP, ANC, Òmnium Cultural, la Plataforma Pro-Seleccions Catalanes i la Xarxa d’Ateneus.

SIGNEN: Sobirania i Progrés, Plataforma pel Dret de Decidir, el sindicat CADCI, International Commission of European Citizens (ICEC), Fundació President Macià, Ara o Mai!, Casal per la Llibertat i la Independència de Catalunya, Societat Catalana de Lliure Opinió, Moviment de Cultura Popular El Sotrac, Catalunya Acció, i Units per Declarar la Independència Catalana (UPDIC).

< Tornar
No hi han actes programats
 
Campanyes


WEB 2.0
Destacats
Manteniu-me informat
Manifest
Adherits
Adhereix-te


ProfessióAccepto els termes de l'avís sobre protecció de dades i manifesto que les dades facilitades són certes.

Enllaços

Xarxa blocs sobiranistes

Xavier Martínez (Generalitats)

Lluís Pérez Lozano (Esmolant el Cisell)

Elisenda Paluzie

Miquel Strubell (Per uns Pa√Įsos Catalans lliures)

Hèctor López Bofill

Albert Vergés (La llengua del drac)

Oriol Junqueras

Maria Mercè Roca

Isabel Pallarès

Xavier Vinyals

Antoni Abat i Ninet

©2008 PLATAFORMA SOBIRANIA I PROGRÉS | Padilla 347, entresol 3a, Barcelona 08025 | | Mapa web | Disseny web | Avís legal