Notícies de Sobirania i Progrés Calendari d'actes

28.06.2010
Davant la sentència del TC espanyol, prou Estatuts: autodeterminació ja!

 

Davant la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l'Estatut d'autonomia de Catalunya aprovat en referèndum el juny de l'any 2006, la Plataforma Sobirania i Progrés vol fer públiques les següents consideracions:

· La sentència del TC espanyol retalla i interpreta a la baixa diverses parts de l'Estatut referides a qüestions vitals per l'autogovern català. Tenint en compte que l'Estatut, ja substancialment retallat per les Corts espanyoles, va ser referendat per una àmplia majoria pel poble de Catalunya, la conclusió és clara: segons el TC espanyol, únic intèrpret vinculant de la Constitució espanyola, les aspiracions d'autogovern del poble Catalunya no tenen cabuda a l'ordenament constitucional espanyol.

· La idea de reformar la Constitució espanyola per encabir-hi les aspiracions d'autogovern del poble de Catalunya és irreal, per no dir utòpica. Per reformar la Constitució es necessiten, entre d'altres coses, els vots de dues terceres parts de les Corts espanyoles. És a dir, es necessiten els vots del PSOE, artífex de la retallada l'Estatut aprovat pel parlament de Catalunya el 30 de setembre de 2005; i els del PP, que ha interposat un dels recursos d'inconstitucionalitat que han donat peu a la sentència del TC espanyol.

· Per tant, la sentència del TC tanca definitivament el sostre d'autogovern de Catalunya, molt per sota de les aspiracions d'autogovern del propi poble de Catalunya. Això, per tant, situa el catalanisme en un dilema: o bé accepta la sobirania espanyola sobre Catalunya, al preu de renunciar a defensar les aspiracions de govern del poble de Catalunya; o bé defensa aquestes aspiracions de govern, tot impugnant la sobirania espanyola sobre Catalunya.

· Sobirania i Progrés, fundada l'any 2006 amb l'objectiu de treballar des de la societat civil per l'autodeterminació i l'Estat català, aposta decididament per la segona opció: ha arribat el moment d'impugnar la sobirania espanyola sobre Catalunya, deixant que sigui el propi poble de Catalunya el que, sobiranament, decideixi si es queda a Espanya acceptant el sostre d'autogovern marcat pel TC, o si per contra es constitueix en Estat independent ocupant el seu lloc entre les nacions lliures i democràtiques del món.

· Per tant, cridem: 1) els ciutadans i ciutadanes de Catalunya a participar massivament als actes públics que apostin per l’exercici del dret d’autodeterminació del poble català; a la recollida de signatures en favor de la Iniciativa Popular perquè el Parlament de Catalunya convoqui una consulta popular vinculant sobre la independència; i a la consulta que es durà a terme a Barcelona el proper 10 d'abril; 2) els diputats i diputades del Parlament de Catalunya a donar suport a la Iniciativa Popular així que reculli les signatures necessàries; i 3) el conjunt dels partits polítics catalanistes a incloure, entre els seus compromisos electorals, la convocatòria, des del Parlament, d'un referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya.

Davant la sentència del TC espanyol, prou Estatuts: autodeterminació ja!

Barcelona, a 28 de juny de 2010.

< Tornar
No hi han actes programats
 
Campanyes


WEB 2.0
Destacats
Manteniu-me informat
Manifest
Adherits
Adhereix-te


ProfessióAccepto els termes de l'avís sobre protecció de dades i manifesto que les dades facilitades són certes.

Enllaços

Xarxa blocs sobiranistes

Xavier Martínez (Generalitats)

Lluís Pérez Lozano (Esmolant el Cisell)

Elisenda Paluzie

Miquel Strubell (Per uns Països Catalans lliures)

Hèctor López Bofill

Albert Vergés (La llengua del drac)

Oriol Junqueras

Maria Mercè Roca

Isabel Pallarès

Xavier Vinyals

Antoni Abat i Ninet

©2008 PLATAFORMA SOBIRANIA I PROGRÉS | Padilla 347, entresol 3a, Barcelona 08025 | | Mapa web | Disseny web | Avís legal