Notícies de Sobirania i Progrés Calendari d'actes

07.10.2006
Presentació Plataforma Sobirania i Progrés, parlament d'Hèctor López Bofill

Constatat el frac√†s d'integraci√≥ de Catalunya en una Espanya federal i pluranacional, nom√©s resta la via d'assolir la completa independ√®ncia i la construcci√≥ d'un estat propi. Espanya ha demostrat la seva incapacitat per recon√®ixer la naci√≥ catalana en peu d'igualtat i per assumir-la com a realitat diferenciada. Nom√©s ens resta, doncs, rec√≥rrer als instruments del dret internacional o reclamar la transfer√®ncia de la compet√®ncia de convocat√≤ria de refer√®ndums via 150.2 CE per materialitzar el dret a decidir. Tanmateix, la previsible resist√®ncia espanyola a admetre aquests drets democr√†tics b√†sics poden for√ßar a una estrat√®gia de ruptura amb el sistema constitucional vigent, cosa que tampoc no hauria de ser cap tab√ļ, perqu√® la construcci√≥ d'un nou estat gaireb√© sempre ha suposat la ruptura amb el sistema constitucional de l'estat que l'englobava per fundar un nou ordre pol√≠tic.

En qualsevol cas, un gest d'aquesta envergadura necessitar√† la uni√≥ dels ciutadans entorn de l'objectiu com√ļ (la plena sobirania del pa√≠s) que aquesta associaci√≥ vol contribuir a fomentar. Diuen que la societat est√† cansada despr√©s de les convulsions de l'Estatut. Per√≤ nom√©s estan cansats els poders que fan negoci amb la depend√®ncia, els que volen que no tremoli res. Nosaltres, en canvi, estem m√©s disposats que mai a fer tot el possible per portar Catalunya a la plena llibertat. Si ens organitzem i ens unim aconseguirem el nostre objectiu, 10.000 persones organitzades poden m√©s que un mili√≥, nosaltres estem disposats a crear aquest poder que sempre √©s inherent a les persones quan, plegades, decideixen acabar d'una vegada amb una situaci√≥ injusta.
< Tornar
No hi han actes programats
 
Campanyes


WEB 2.0
Destacats
Manteniu-me informat
Manifest
Adherits
Adhereix-te


ProfessióAccepto els termes de l'avís sobre protecció de dades i manifesto que les dades facilitades són certes.

Enllaços

Xarxa blocs sobiranistes

Xavier Martínez (Generalitats)

Lluís Pérez Lozano (Esmolant el Cisell)

Elisenda Paluzie

Miquel Strubell (Per uns Pa√Įsos Catalans lliures)

Hèctor López Bofill

Albert Vergés (La llengua del drac)

Oriol Junqueras

Maria Mercè Roca

Isabel Pallarès

Xavier Vinyals

Antoni Abat i Ninet

©2008 PLATAFORMA SOBIRANIA I PROGRÉS | Padilla 347, entresol 3a, Barcelona 08025 | | Mapa web | Disseny web | Avís legal