(e-mail: [email protected])

Un grup de persones que ens movem dins l’àmbit de la societat civil mallorquina coincidim en què el benestar de la nostra societat depèn de l’assoliment de la sobirania política plena dels Països Catalans. Sense integració, unitat i sobirania no podrem assolir els nivells adequats de desenvolupament, benestar i cultura per esdevenir una societat moderna del segle XXI. Coincidim en què  hem d’impulsar aquest projecte sobiranista perquè esdevingui majoritari, i que s’ha de fer, també, des de l’àmbit i perspectiva de la mateixa societat civil amb idees i opinions que puguin ser recollides per les diferents organitzacions polítiques, socials, econòmiques i culturals o per l’opinió pública en general.  

Des de la perspectiva de la societat civil mallorquina, el primer que hem de fer és exigir respecte i procurar que la política dels fets consumats deixi d’imposar-se a Mallorca i que la legalitat i la democràcia funcionin d’una manera escrupolosa. No pot ser que amb la meitat dels mallorquins i mallorquines en contra es duguin a terme polítiques que canvien la realitat social, econòmica i ambiental de Mallorca d’una manera radical i irreversible. Si es fa així estam davant d’una imposició en tota regla.

Tots nosaltres aspiram a un país més just, pròsper i sostenible i a un millor estat del benestar. El creixement econòmic, territorial i social equilibrats, la sanitat pública, l’educació, les infraestructures diverses, o l’accés a l’habitatge, entre d’altres, passen per unes Illes Balears amb més capacitat de decisió i un amb un finançament més just. Hem d’aconseguir transmetre que més sobirania és més progrés per a tots, i que prioritzar Mallorca és prioritzar el desenvolupament de totes les persones que hi viuen i hi treballen. 

També volem donar suport a aquelles iniciatives polítiques i socials que reforcin i difonguin el projecte sobiranista dels Països Catalans. En aquests moments, és una anomalia que les forces polítiques que coincideixen en el fet que el 31 de desembre és la diada històrica que marca la nostra pertinença nacional no puguin anar juntes, o ser el bessó d’aliances més àmplies, per afrontar les properes convocatòries electorals. En aquest sentit entenem que la cooperació i la suma d’aquestes forces és indispensable per afrontar els reptes més immediats que se’ns presenten, i feim una crida als partits sobiranistes per tal que a les properes eleccions municipals i autonòmiques, i també a les generals, afrontin units la defensa dels interessos de la gent de Mallorca, les Illes Balears i els Països Catalans en conjunt.

Ja és hora de tornar a emprendre amb il·lusió, força i coratge tota la feina que encara està per fer. Només des de la nostra unitat podem engrescar tots els mallorquins i totes les mallorquines a treballar sense fissures, conjuntament, amb determinació, empenta i bona disposició per a la consecució dels tan necessaris objectius en comú. Per tot això hem decidit sumar-nos a la iniciativa i manifest anomenat SOBIRANIA I PROGRÉS presentat en acte públic el passat 4 d’octubre del 2006 a Barcelona. Tothom és convidat a participar d’aquest projecte i a adherir-s’hi des de la nostra web: www.sobiraniaiprogrés.cat i a fer-nos arribar les seves idees, reflexions i projectes. 

A la Crida per Mallorca ja s’hi ha adherit un nombrós grup de persones representatives de la societat de Mallorca, entre les quals hi ha 

1. Pilar Arnau, filòloga i traductora
2. Antoni Roig, músic
3. Sebastià Frau, advocat
4. Jaume Santandreu, escriptor, capellà i activista social
5. Fanny Marí, soprano
6. Pere Daniel Pol, regidor dels Independents de Binissalem
7. Llorenç Capellà, escriptor
8. Sebastià Serra, professor d’universitat
9. Arnau Company, historiador
10. Llorenç Buades, sindicalista i coordinador d’Ixent
11. Josep Suàrez, activista social
12. Gabriel Bibiloni, lingüista
13. Jaume Lladó, escriptor
14. Joan Lladonet, pedagog
15. Magdalena Gonzàlez, promotora de l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans
16. Bartomeu Martí, activista cultural
17. Antoni Abad, advocat
18. Jaume Oliver Lafont, enginyer informàtic 
19. Antoni Artigues, professor d’universitat
20. Pere Morey, escriptor
21. Jaume Rado, professor i advocat
22. Pere Bueno, funcionari
23. Marta Balcells, treballadora social
24. Joan Lliteres, funcionari
25. Bernat Nadal, poeta
26. Joan Guasp, escriptor
27. Montserrat Alcaraz, llicenciat en filosofia
28. Pere Martorell, músic
29. Manuel Martorell, músic
30. Miquel Carbonell, músic
31. Jaume Lladó, professor
32. Miquel lopez Crespí, escriptor
33. Arnau Bisquerra, taxista
34. Benet Albertí, professor
35. Bartomeu Togores, metge
36. Felip Esteva, cuiner
37. Ignasi Serra, estudiant
38. Joan Ignasi Servera, investigador
39. Jordi Fiol Horrach, administratiu
40. Tomeu Morro Oliver, funcionari
41. Jaume Sastre, portaveu del Lobby per la Independència
42. Josep Palou, portaveu del Lobby per la Independència
43. Jordi Caldentey, autònom
44. Maria Costa Genovard, funcionaria
45. Monserrat Santandreu Ginard, professor 
46. Tomeu Amengual Ventolrà, tècnic turístic
47. Antoni Bonet, estudiant
48. Bàrbara Bujosa, regidora independent de Banyalbufar i geògrafa 
49. Joan Darder, professor d’institut
50. Jordi Pons Bosch, historiador i professor

Copyright © 2019 Sobirania i Progrés. All rights reserved.