No han passat encara quatre mesos des de la presentació de Sobirania i Progrés, el passat 4 d’octubre al Petit Palau de la Música Catalana, i molt aviat complirem el nostre primer objectiu: arribar a la xifra de 10.000 adherits. 

El nostre compromís, clar i concret, era aconseguir arribar a deu mil persones adherides, que ens donarien la clau de fins a quin punt la plataforma havia trobat un lloc a la societat catalana, si les propostes que s’exposaven des de la plataforma generaven un interès tal entre els ciutadans i ciutadanes que mereixés el seu suport.

Crèiem i creiem que hem de reclamar uns drets que considerem essencials per a Catalunya, però que són els ciutadans i ciutadanes els que ens han de mostrar si la nostra inquietud era minoritària o podia considerar-se que hi ha un suport més enllà de les persones que al seu dia ens vàrem manifestar. 

Alguns moviments els inicien petits grups per als quals certes fites poden presentar-se com a desitjables i fins i tot necessàries. Però qui les fa vàlides és el col·lectiu de ciutadans, amb el seu suport. La independència de la Catalunya que volem es construirà amb la força i el convenciment de la majoria i no des dels despatxos dels grups de pressió. Perquè és des d’aquests despatxos des d’on es poden bloquejar les legítimes aspiracions sobiranistes, com ha passat en temps anteriors, hem d’arribar a la gent del carrer, a la societat que viu cada dia la quotidianitat  perquè incorpori el procés cap a la independència a la total normalitat del país. 

“La societat civil pren la paraula”, aquest és un dels objectius de la plataforma. I això tindrà un contingut si de debò representa la societat civil. Sobirania i Progrés va imposar-se un objectiu molt ambiciós: considerar validats els seus plantejaments, clarament explicats, arribant als 10.000 adherits. En  pocs dies arribarem a la xifra objectiu, amb el suport de cadascun dels que vol una Catalunya sobirana, independent, que pugui decidir allò que l’afecta. 

Els últims quatre mesos no han estat tranquils. Els atacs s’han multiplicat i han col·lapsat els nostres sistemes informàtics amb missatges en contra Catalunya, dels seus ciutadans i ciutadanes, de la seva cultura i especialment, de les aspiracions sobiranistes, mentre que d’altres posen per davant dels interessos de la majoria altres petits i mesquins i rebutjen una independència que pensen que no els afavoriria.

Però avui quasi 10.000 persones ens donen el seu suport. A Sobirania i Progrès s’han adherit catalans i catalanes de totes les comarques, de perfils professionals diferents: mestresses de casa, enginyers, pagesos, mestres, empresaris, dibuixants, artistes gràfics, forners, estudiants, jubilats, persones en atur, funcionaris, secretaris i secretàries, directius, advocats, paletes, etc. S’han adherit gent benestant i gent que potser arriba amb dificultats a final de mes, joves i gent gran, i molts, molts catalans que avui fan gran Catalunya als ulls del món, ciutadans que van emigrar i que avui des de l’Àfrica, Austràlia, Amèrica i l’Àsia i molts països de la Unió Europea ens han donat el seu suport per aconseguir una Catalunya independent.

Per a Sobirania i Progrès comença ara una nova etapa en què vol fer sentir la veu de les persones que ens han donat el seu suport.

El nostre primer objectiu és iniciar una campanya de recollida de signatures amb l’objectiu de presentar al Parlament de Catalunya una petició perquè sigui el mateix Parlament qui tingui la competència sobre la convocatòria de consultes populars. En definitiva, perquè el Parlament pugui convocar un referèndum sobre el dret d’autodeterminació, competència que avui no li és reconeguda i que es reserva de forma exclusiva el Parlamento espanyol.

Aconseguir aquest objectiu requereix la creació d’una xarxa de voluntaris disposats a liderar la recollida de signatures. A la pàgina web www.sobiraniaiprogres.cat trobareu en pocs dies una secció amb l’encapçalament “Voluntaris”. Aquells de vosaltres que pugueu ajudar us haureu d’inscriure en aquesta secció i des de Sobirania i Progrés  us farem arribar el material necessari per a la recollida de signatures. Els voluntaris estaran coordinats des de les delegacions territorials de Sobirania i Progrés.

El procés s’haurà de desenvolupar de forma organitzada i compromesa, amb una cura exquisida; els qui s’oposen a una Catalunya sobirana estan a l’aguait que qualsevol error, qualsevol defecte, els permeti destruir la iniciativa. 

Necessitem també que informeu els vostres amics i els animeu a adherir-se a Sobirania i Progrés, explicar  els motius que Catalunya necessiti i hagi d’exigir la independència. 

Finalment, volem fer-vos saber que també necessitem el vostre suport econòmic; un projecte d’aquestes dimensions necessita recursos. L’ús que se’n farà, el coneixeu: accions que ens permetran caminar de forma transparent i ordenada cap a la independència. I, en aquests moments, poder finançar el treball de la recollida de signatures.

La campanya “1 € per la independència” ens fa sentir orgullosos, perquè hem arribat a tenir donacions de quasi 2.400 €. La gran majoria són aportacions de 5 a 10 euros, tot i que també les ha hagut de 100 € i 1 €. Són molts els ciutadans que amb el seu esforç individual han ajudat que Sobirania i Progrés hagi arribat al punt en què es troba. 

El nostre és un projecte ambiciós, l’aconseguirem si tots hi participem amb el millor de nosaltres mateixos per assolir un objectiu possible, la independència de la nostra terra, del nostre país, de Catalunya.

Plataforma Sobirania i Progrés.

Copyright © 2019 Sobirania i Progrés. All rights reserved.